Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

I fortsättningen kontaktar man den egna hälsostationen i ärenden som gäller coronaviruset. Samtalen till coronarådgivningsnumret förmedlas inte vidare. På numret hörs i stället ett meddelande med en uppmaning om att kontakta den egna hälsostationen. Det är fortfarande möjligt att göra en symtombedömning i Omaolo.fi-tjänsten.

Personer som inte har kroniska sjukdomar ska behandla coronavirussjukdomen på samma sätt som en normal förkylning och stanna hemma tills symtomen lindrats tydligt. Man kan alltså göra på samma sätt som vid en vanlig förkylning: man kan återgå till vardagen när febern gått över och symtomen har lindrats tydligt.

Om allmäntillståndet försämras eller om symtomen är allvarliga, finns det skäl att kontakta hälso- och sjukvården så som alltid också vid andra sjukdomar.

Ta en titt också på dessa