Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

I fortsättningen genomförs tandskötarnas icke-brådskande tandkontroller för ettåringar på distans via videoförbindelse inom munhälsovården i Soite.

Soite skickar ingen separat påminnelse om att bokning ska göras, utan barnets vårdnadshavare bokar själva tid åt sitt ettåriga barn för tandkontroll via Egenvårdstjänsten i DigiSoite. Eftersom det är fråga om icke-brådskande vård, kan det hända att mottagningen sker om flera månader.

Tid för tandkontroll på distansmottagning kan bokas digitalt via Egenvårdstjänsten i DigiSoite på adressen soite.terveytesi.fi. Det är möjligt att boka en ledig tid oberoende av var skötaren har sin arbetsplats.

För användning av Egenvårdstjänsten krävs stark identifiering. Identifikationen sker med nätbankskoder eller ett mobilcertifikat.

Distansmottagningen för en ettårings tandkontroll genomförs i Egenvårdstjänsten i DigiSoite. När en kund bokar tid får hen en länk i Egenvårdstjänsten, och via länken kan hen ansluta till distansmottagningen. Man ansluter till distansmottagningen genom att först logga in sig i Egenvårdstjänsten i DigiSoite. Där kan man ansluta till distansmottagningen som sker via videoförbindelse. När man ansluter till distansmottagningen per telefon behöver man applikationen Lifecare-video som kan laddas ner från applikationsbutiken.

Man kan ansluta till mottagningen fem minuter innan mottagningen börjar.

I brådskande ärenden kan man alltid kontakta Soites tandklinik per telefon.

Ta en titt också på dessa