Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Förberedelsen på distans är avsedd för nya närståendevårdare och för personer som varit närståendevårdare en längre tid men som vill uppdatera sina kunskaper om närståendevård och få information om det stöd och de tjänster som erbjuds närståendevårdare. Till förberedelsen har också bjudits in de som fungerar som avlösare och som kan med hjälp av informationen som ges vid förberedelsen stödja närståendevårdare som ingått ett avtal.

Förberedelsen på distans ger samma information och har samma innehåll som den förberedelse som genomförs på plats. I förberedelsen på distans deltar närståendevårdens handledare inom funktionshinderservicen och tjänster för äldre, hälsovårdarna inom närstående- och familjevård, representanter för föreningarna Karlebynejdens närståendevårdare och Mellersta Österbottens närståendevårdare samt erfarenhetsexperter inom närståendevård.

Förberedelsen på distans ordnas via applikationen Teams. För att kunna delta behöver du dator, internetanslutning och e-postadress samt hörlurar med mikrofon som kopplas till datorn.
Till deltagarna skickas på förhand bruksanvisningar för Teams och en länk. Förberedelsen på distans inleds med att gå igenom bruksanvisningarna för Teams och applikationens funktioner.

Som närståendevårdare och avlösare kan du anmäla dig till förberedelsen genom att ringa din egen ansvariga kontaktperson inom närståendevård. I och med anmälan får du nödvändiga anvisningar, förhandsmaterial och en inbjudan en vecka före förberedelsen på distans.

Byrån för funktionshinderservice
Strandgatan 16, på gatuplan. Klientmottagning enligt tidsbokning.
Klienter har möjlighet att ringa vårt klientservicenummer mån-fre kl. 9–12, tfn 040 804 2122.

Tjänster för äldre / Klienthandledning och öppenvårdstjänster
Karleby: Torggatan 50, Karleby, tfn 040 806 5150 eller 050 345 2334
Lestijokidalen: Lopotinkatu 2, Kannus, tfn 040 804 2151
Perho ådal: Koulutie 33, Vetil, tfn 040 804 5420

Klienter har möjlighet att ringa servicehandledarna mån-fre kl. 9–14.

Ta en titt också på dessa