Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Invånare kan använda de digitala servicepunkterna avgiftsfritt och utan tidsbokning. Vid de digitala servicepunkterna har invånarna i bruk de datorer och teleförbindelser som behövs samt stödmaterial för att uträtta ärenden digitalt. Det erbjuds personligt digistöd både på plats vid bestämda tidpunkter samt på distans via chatt och per telefon.

Verksamheten med digitala servicepunkter testas inledningsvis i Björkhagen i Karleby och i Halso, men meningen är att verksamheten så småningom utvidgas till hela landskapet i samarbete med kommunerna i området.

Digitala servicepunkter

Digitala servicepunkten i Karleby:
Koivutupa i Björkhagen
Mårdgatan 6, 68700 Karleby
Öppen: mån-tors kl. 9-15:30 och fre kl. 9-15

Personligt digistöd på Koivutupa:
tors 2.11 kl. 10-12
tis 14.11 kl. 9-11
ons 29.11 kl. 12-14
tis 5.12 kl. 12-14

Digitala servicepunkten i Halso:
Kommunhuset i Halso
Kauppisentie 5, 69510 Halso 
Öppen: mån-fre kl. 9-15

Personligt digistöd i Halso:
ons 25.10 kl. 9-12
ons 8.11 kl. 9-12
ons 22.11 kl. 12-15
tors 7.12 kl. 9-12

Digistöd per telefon eller via chatt

Social- och hälsovårdstjänsternas rådgivning i Soite erbjuder hjälp i fråga om digitala tjänster:

  • I DigiSoites Egenvårdstjänst där du kan kommunicera med meddelanden med en yrkesutbildad person
  • per telefon mån-fre kl. 9-15 på numret 06 826 3033
  • i chatten på webbplatsen soite.fi mån-fre kl. 9-15

Grundandet av digitala servicepunkter är den del av delprojektet “Asukkaiden digituki ja ennaltaehkäisy” (Digistöd för invånarna och förebyggande verksamhet) inom Mellersta Österbottens projekt Hållbar tillväxt. Målet med delprojektet är att bygga upp och ta i bruk verksamhetsmodellen Greppa det digitala! Till verksamhetsmodellen hör att erbjuda invånarna i området digistöd vid digitala servicepunkter som lämpar sig för verksamheten.

Ta en titt också på dessa