Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Fjärde vaccindosen ges också fortfarande till 70-79-åriga personer och andra som har rätt till den fjärde vaccindosen. Du hittar mer information om vaccinationsberättigade åldersgrupper och vaccinationsintervall på Coronavaccinationer-sidan.

I Soite-området kan du söka dig till coronavirusvaccination genom att boka tid eller besöka en walk-in-vaccinationsdag. Mer information och tidtabeller för walk-in-dagarna finns i corona-avsnittet på Soites webbplats: Coronavaccinationer

Om du önskar kan du boka tid för coronavirusvaccination via DigiSoites Egenvårdstjänst på https://soite.terveytesi.fi/ eller på telefon 06 828 7488 (telefontid mån-fre 9-15). Tid till vaccination kan också bokas via den egna hälsocentralen.

Du kan behöva vänta vid coronavirusvaccinationspunkterna, så vi ber om ditt tålamod. Du kan söka dig till coronavirusvaccination på valfri Soite-vaccinationsplats.

Obs!

En person som har fått coronavirussjukdomen och fått tre doser av vaccinet behöver inte en fjärde dos av vaccinet, eftersom sjukdomen motsvarar en dos av vaccinet.

Vaccinationer med fjärde dosen för 18-59-åringar som hör till riskgrupperna för allvarlig coronavirussjukdom  inleds också i Soite inom de närmaste veckorna.  Vi informerar närmare om tidtabellerna senare.

Ta en titt också på dessa