Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Soite utvidgar fjärde coronavaccindoser från och med vecka 35 (från 29.8.2022) till över 18-åriga personer som hör till en riskgrupp för allvarlig coronavirussjukdom.  Fjärde vaccindoser erbjuds fortfarande också alla över 60-åriga personer och andra personer som har rätt till en fjärde vaccindos. Mer information om åldersgrupperna som har rätt till vaccinationer och om vaccinationsintervallerna finns på sidan Coronavaccinationer.

Obs!

En person som haft coronavirussjukdomen och har fått tre vaccindoser behöver inte en fjärde dos, för en coronavirusinfektion motsvarar en vaccindos.

I Soites område kan man söka sig till coronavirusvaccination med tidsbokning eller enligt walk-in-principen. Mer information och tidtabellerna för walk-in-dagarna finns på coronasidorna på Soites webbplats: Coronavirusvaccinationer.

Om du vill kan du boka tid till coronavaccination via DigiSoites Egenvårdstjänst https://soite.terveytesi.fi eller per telefon på numret 06 828 7488 (telefontid mån-fre kl. 9-15). Du kan också boka tid till vaccination via din egen hälsocentral.

Du kan vara tvungen att vänta på vaccinationsstället och vi ber därför om tålamod. Du kan söka dig till coronavaccination till vilket av Soites vaccinationsställen som helst.

Ta en titt också på dessa