Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Telefonnumret för utdelningen av vårdmaterial förblir densamma (044 730 7611). Du kan lämna en begäran om att bli uppringd mån-tors kl. 8–14 och fre kl. 8–12. Kunden kontaktas snarast möjligt, senast följande vardag.

Vårdmaterial kan också beställas behändigt på webben via palse.fi-sidorna.

I Soite har man under hösten övergått till återuppringningsbaserade telefontjänster också på Karleby hälsocentralmottagningar och på rådgivningarna i Soites område. Även telefonnumret för hjärtpoliklinikens sekreterare blir återuppringningsbaserat 21.9.2023. Återuppringningstjänsten har förbättrat situationen helt tydligt.

”Man har övergått till en återuppringningstjänst inom mottagningstjänsterna i Karleby för att göra telefontjänsten jämlik och för att kunna hantera den bättre. Man måste kunna få kontakt med hälsocentralen omedelbart under samma vardag. Tidigare köades det till och med långa tider på telefonlinjen, och det var inte möjligt att svara på alla telefonsamtal. Nu har återuppringningstiden varit i medeltal en timme på mottagningarna. Ändringen har förbättrat kundnöjdheten och även personalens nöjdhet helt tydligt”, berättar mottagningstjänsternas serviceområdeschef Johanna Heino.

Ta en titt också på dessa