Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Farmaceutmottagningen betjänar på hälsocentralerna i Karleby, Kannus och Dunkars. Man kan söka sig till mottagningen i vilken kommun som helst i Mellersta Österbotten. Mottagning kan också ordnas per telefon. Målet är att inom den närmaste framtiden öppna en distansmottagning som fungerar via videoförbindelse.

Tid till farmaceutmottagningen kan bokas per telefon genom att kontakta farmaceuten eller via den egna hälsostationen. Också en läkare eller sjukskötare kan hänvisa en kund till farmaceutmottagningen. Det behövs dock ingen remiss för att komma till mottagningen.

Farmaceuten kan kontrollera kundens medicineringslista, ge anvisningar i fråga om användning av mediciner och kontrollera att medicinerna passar ihop. Farmaceuten kan också göra en bedömning av medicineringen. Vid bedömningen går hen igenom hur bra medicinerna lämpar sig för kunden. När det gäller personer som har fyllt 75 år, kan en bedömning av medicineringen rekommenderas nästan utan undantag.

Mer information om farmaceutens tjänster finns på vår webbsida:

Ta en titt också på dessa