Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar nya boosterdoser av coronavirusvaccinet för 70-79-åringar som inte tillhör någon medicinsk riskgrupp. Boostervaccinationerna kommer att utvidgas till denna grupp i Soite-området från början av augusti. Den nya boosterdosen innebär en fjärde coronavirusvaccindos.

Soite utökar från och med 1.8 vaccinationerna med fjärde dosen coronavirusvaccin  i enlighet med Institutet för hälsa och välfärds senaste rekommendation, initialt för 70-79-åringar som inte tillhör en medicinsk riskgrupp. Institutet publicerade i måndags 18.7 ett meddelande om att man rekommenderar en fjärde vaccindos för vissa befolkningsgrupper redan i juli eller senast 1.8.

Vaccinationerna i Soite-området utökas successivt under augusti till att omfatta personer i åldern 18-69 år som tillhör medicinska riskgrupper och personer i åldern 60-69 år som inte tillhör medicinska riskgrupper. Mer information i Institutet för hälsa och välfärds meddelande.

På grund av det lugna covid-19-läget i Mellersta Österbotten kommer vaccinationsverksamheten att fortsätta i liten skala under juli månad enligt nuvarande plan. Vaccinationerna kommer att utökas igen från början av augusti.

Vaccinationer vid Soites vaccinationsställen

Från och med början av augusti är det möjligt för personer i åldern 70-79 år som inte tillhör medicinska riskgrupper att få den fjärde vaccinationsdosen på Soites vaccinationsställen under dessas öppettider. Man kan komma till vaccination med tidsbokning eller genom att uppsöka en tidsbokningsfri walk-in-vaccination.

Du kan komma för vaccinatioon på en tidsbokningsfri walk-in-vaccinationsdag vid en tid när det passar dig bäst. Mer information och tidtabeller för walk-in-dagarna finns på Soites webbsida.

Du kan fortfarande boka tid för coronavirusvaccination online på soite.terveytesi.fi/citizenportal/#/login eller på telefon 06 828 7488 (telefontid: mån-fre 9-15) eller via din egen hälsocentral. Tider som öppnats i den elektroniska tidsbokningen gäller även för bokning av tid för den fjärde vaccindosen.

Ta en titt också på dessa